vi är experter på produktmedia och profilkläder

Vilken bärkasse är minst dålig för miljön?

 

I Sverige används ungefär 140 plastkassar per person och år eller cirka 1,3 miljarder plastkassar totalt, varav hälften är påsar man köper i en livsmedelsbutik, s.k. tunna plastkassar, och hälften får man via detaljhandeln. Till det kommer en förbrukning av cirka 57 miljoner papperskassar.

 

EU´s medlemsstater har fått i uppgift att kraftigt minska användandet av plastkassar genom att få ner användandet av tunna plastkassar till 90 stycken per person och år senast 31 december 2019 och till 40 stycken per person och år 2025.

 

Redan från 31 december 2018 måste alla försäljningsställen ta betalt för tunna plastkassar.

 

Vilka kassar ska vi sälja?

 

I första hand ska vi sälja kassar i återvunnen polyester. Dessa tillverkas exempelvis av återvunna PET-flaskor och utslitna polyesterkläder. Fördelen är att man återanvänder den råolja som en gång tagits från naturen i stället för att utvinna ännu mer olja.

 

En kasse i återvunnen polyester behöver användas cirka 10–40 gånger för att komma ner i den nivå av miljöpåverkan som sockerrörsplastkassen

 

En annan fördel är att den är slitstark, lätt att vika ihop och tar liten plats att ta med sig.

 

Konsumentföreningen i Stockholm har tagit fram en rapport om bärkassar. I den lär du dig mer om olika bärkassar, material och miljöpåverkan.

 

Profilreklam på bred front

Fronta är en rikstäckande återförsäljarkedja i profilreklam­branschen. Vi finns på ett flertal orter runt om i landet och andelen medlemsföretag ökar hela tiden.

Fronta Sverige AB

Stallarholmsvägen 2
124 59 Bandhagen

Dela vår sida

© 2022 Fronta Sverige AB  |  Cookie info

 Logga in
Mottagare
Produkt
Namn
Företag
Ort
E-postadress
Telefonnummer
Meddelande
Extra field